Što su polarizirane naočale?

Home / Info Blog / Što su polarizirane naočale?

Naočale sa polariziranim lećama smanjuju reflektirajuće odbljeske od ravnih površina.  Zanimanje za ovu vrstu naočala u posljednje vrijeme se drastično povećalo. Mnogi uviđaju njihove prednosti.

Pogled bez polariziranih naočala i sa njima

Bilo da ste vozač, boravite na vodi, planini, snijegu ili se bavite bilo kojom vanjskom aktivnošću s polarizirajućim naočalama ćete imati jasniji pogled sa eliminiacijom odbljesaka.

Leće polariziranih naočala su prekrivene specijalnim filmom koji pomaže smanjenju odbljeska.

Odbljesak se stvara kada se svjetlost od sunca reflektira od neku ravnu površinu ili vodu. Ovako reflektirane zrake su čak i uvečane ovisno o površine od koje se odbijaju (voda npr.). Kada se bljesak ukloni, polarizirane leće vam pomažu da vidite jasnije i naravno smanjuju neželjene efekte UV zraka.

Odbljesak je sam po sebi štetan, jer uzrokuje smanjenje percepcije, iskrivljuje pogled i boje a privremeno može i zaslijepiti.

Standardne sunčane naočale su napravljene tako da reduciraju samo onaj dio svjetlosti koji se šalje kroz leće horizontalno i vertikalno.

Film (kemijski sloj) koji se nanosi na polarizirane leće je dizajniran da upija horizontalne svjetlosne valove, dok vertikalnim dopušta da prođu kroz njega.

Kako svjetlost prolazi samo u jednom smjeru kroz polarizirane leće, odbljesak je eliminiran.

Naručite ovdje svoje polarizirane naočale

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *