Dimenzije naočala

Home / Info Blog / Dimenzije naočala
Dimenzije naočala

U svim našim poslovnicama su dostupne informacije o širini okvira, visini stakla, širini stakla, širini mosta i duljini ručki. Na raspolaganju vam je i naše stručno i ljubazno osoblje ali i tehnologija kojim brzo i lako možete izmjeriti sve potrebno. Kada kupujete preko interneta možete ostati zbunjeni mjerama koje su navedene u našoj web trgovini.

Kako nam je želja ponuditi vam moderne naočale visoke kvalitete koje će vam dobro stajati i koje će vam biti ugodne i radost za nošenje, nastojimo vam olakšati odabir i snalaženje u našoj web trgovini.

Jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru okvira su dimenzije. Sve mjere duljine kod naočala prikazane su u milimetrima. Ako već imate naočale, najlakše je da pogledate mjere koje ste nosili do sada. Ti  su podaci  uglavnom navedeni su na unutarnjoj strani Vaših naočala.

Ako već nemate naočale ili su vam bile neodgovarajuće veličine, slijedite ove upute i pronađite koje vam najbolje odgovaraju.

Svake naočale, i one dioptrijske i sunčane su malo drugačije, pa tako ni informacije o veličini ne moraju uvijek biti smještene na istom mjestu. Na nekim modelima veličina i informacije su utisnuti na ručki a ponegdje na mostu.

Na vašem okviru može postojati dosta različitih brojeva i oznaka, ali nisu sve relevantne kao oznaka za veličinu.

Veličina okvira je najvažniji broj na koji treba obratiti pažnju.Ovisno o stilu okvira koje odaberete, možete izabrati okvire manje ili veće za jedan broja još uvijek imati naočale koje dobro pristaju.

a – širina stakla (leće)
b – visina stakla (leće)
c – širina okvira
d – širina mosta

 

 

 

Širina okvira – mjeri se na način kao što je to prikazano na slici, a mjeri se od najšire točke okvira s jedne strane pa do najšire točke s druge strane. Mjera je dvoznamenkasti broj u rasponu od 40 do 62.

Duljina ručki – mjeri se od prednjeg dijela (nosača okvira) okvira pa sve do zadnje točke ( odnosi se i na zakrivljeni dio koji dolazi iza uha). Mjera je troznamenkasti broj u rasponu od 120 do 150

Širina mosta – je dvoznamenkasti broj u rasponu od 14 do 24 a najvažniji  je kod plastičnih okvira. Kod metalnih okvira se nosači mogu prilagoditi

Širina stakla – je estetski element i izbor, dok je visina važna samo kod progresivnih stakala (dioptrijske naočale).

Kako samostalno izmjeriti duljinu ručki?

Postavite vaše naočale na ravnu podlogu, pa precizno (u mm) izmjerite ravnalom duljinu od leće te cjelokupnu duljinu ručki, uključujući i zakrivljenost.

Kako samostalno izmjeriti širinu okvira?

Postavite vaše naočale na ravnu podlogu, pa zato precizno (u mm) izmjerite ravnalom duljinu od krajnje desne do krajnje lijeve točke.

Kako samostalno izmjeriti visinu stakla?

Postavite vaše naočale na ravnu podlogu, pa zatim precizno (u mm) izmjerite unutarnji prostor, sredinom stakla od vrha prema dnu.

Kako samostalno izmjeriti širinu stakla?

Širina stakla je najveća udaljenost kod leće naočala. Stavite vaše naočale na ravnu podlogu a zatim precizno (u mm) izmjerite duljinu leće od iznutra prema vana do ruba stakla.

Kako samostalno izmjeriti širinu mosta?

Širina mosta je bitna kako bi vam naočale dobro sjele na nos i bile udobne. Postavite vaše naočale na ravnu podlogu, a zatim precizno (u mm) izmjerite dimenziju najužeg dijela s unutarnje strane – od stakla do stakla.

Još uvijek ste zbunjeni?

Možemo vam pomoći. Kontaktirajte nas i zatražite pomoć i savjet! Naše ljubazno osoblje stoji vam na raspolaganju u radno vrijeme na brojevima:

01/ 61 77 357, 01/ 45 72 379

Ponedjeljak – petak: 8:00-20:00 sati
Subota: 8:00-14:00 sati

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *